Find mere inspiration
Denne friske pie gør sig ekstra godt i det varme vejr men den kan bestemt også nydes i stearinlysets skær. Lav den til dine gæster eller til dig selv. Opskriften er til 8 personer. Og husk den skal stå på køl i 3 timer inden servering.
En tærteform med løs bund 24 cm.
Tænd ovnen på 160°. Knus kiksene fint, gerne i en blender eller foodprocessor. Smelt smør i en gryde. Rør kiksekrummer, farin, salt og smeltet smør sammen. Pres kikseblandingen sammen i bunden og op ad siderne på tærteformen i et jævnt lag. Brug fingrene eller en ske. Forbag kiksebunden i ovnen i 10 minutter. Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med piskeris Riv skallen af ⅓ af limefrugterne, og pres saften af dem alle. Tilsæt limesaft og fintrevet limeskal (gem evt. lidt til pynt) og rør, indtil cremen tykner en smule. Fordel limecremen oven på den forbagte kiksebund, og bag tærten i ovnen i 15 minutter ved 160°. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle i formen på en rist. Sæt herefter tærten i køleskabet i mindst 3 timer eller til næste dag. Pisk fløden til blødt skum, og fordel det oven på den kolde tærte enten med en sprøjtepose i små toppe eller med en dejskraber alt afhængig af mængde du selv lyster.
Pynt evt. med revet limeskal og spiseligt guldstøv.
Rigtig god fornøjelse og velbekommen!