Åbent i dag:

XX-XX

Kend din kaffe!

Find mere inspiration

Du ved nok allerede, at kaffe er betegnelsen for den drik, der laves ved at blande tørrede, ristede og malede kaffebønner. Men ved du, at selve drikken laves ved at udtrække det afhængighedsskabende koffein og en lang række af andre vandopløselige stoffer, samt æteriske olier fra kaffebønnerne i varmt vand? Kaffedrikken udvikler sig som så meget andet. Vi kender nok alle sammen espresso, macchiato og cortado. Men kender du egentlig forskellen på dem?
I samarbejde med de professionelle hos Coffea Sentio har vi lavet en lille oversigt til dig her. Så ved du det til næste gang.
Og vil du vide mere om kaffe, så spørg hos Coffea Sentio. Her kan du få det hele serveret og opleve alle variationer i en ekstra god kvalitet.

 

Espresso
Espresso er en italiensk kaffe, "caffé espresso": "kaffe under tryk", da den brygges under tryk. stærk kaffe tilberedt under tryk i speciel maskine". Den adskiller sig fra almindelig kaffe ved at være mere koncentreret både i smag og konsistens, og den har et fint lag gyldent skum på toppen
Espresso Macchiato
Espresso Macchiato også kaldet Caffè Macchiato, er en espressokaffe med en lille mængde mælk, normalt skummet. På italiensk betyder macchiato "farvet" eller "plettet", så den bogstavelige oversættelse er "farvet" eller "markeret kaffe.
Café Latte
Caffe Latte, også kaldet Espresso Latte, er en af de mest populære kaffedrikke på caféer. Det er en variation over Espresso med 1/3 espresso og 2/3 varm mælk. Caffe Latte ligner lidt den franske Café au Lait, men her bruges der kaffe i stedet for Espresso.
Cappuccino
En cappuccino er en italiensk kaffedrik, der laves af espresso, skummet, varm mælk. Espresso i bunden, derpå den varme, skummede mælk, og øverst evt. et drys af kakao, kanel eller muskatnød. Serveres typisk med rørsukker.
Mochaccino
Mochaccino er en varm drik, hvor du tilføjer chokolade. Du kan selv bestemme om det skal være mørk eller lys chokolade, eller måske en kombination af disse. Kaffe og chokolade er en klassisk smagskombination, og denne drik kan sagtens være en erstatning for desserten.
Americano
Caffè Americano eller blot Americano er en type kaffedrik tilberedt ved at fortynde en espresso med varmt vand, hvilket giver den en lignende styrke til, men anderledes smag fra traditionelt brygget kaffe. Smagen af ​​en Americano kan varieres med styrken af espressoen og den tilsatte mængde vand.
Cortardo
En cortado er en drik, der består af en del espresso med en del varmet mælk, serveret så espressoens creme stadig ligger hel på toppen af drikken. Ordet cortado stammer fra spansk og portugisisk for "skåret".

Find andre aktiviteter

Få besked om alt det nye i din indbakke!

Tilmeld dig Bytorv Horsens nyhedsbrev og bliv opdateret om gode tilbud, sjove events og meget mere.

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores Persondatapolitik.