Åbent i dag:

XX-XX

Sådan laver du Ragusa

Find mere inspiration

Mange kender ikke Ragusa og det er en skam, hvis du godt kan lide hasselnødder, chokolade og nougat. Vi elsker at købe det, men det viser sig faktisk at det er super nemt at lave og samtidig mega blæret at have en ekstra hjemmelavet ting på konfektfadet juleaften …

Det skal du bruge:

75 gr hasselnødder

100 gr chokolade

150 gr blød nougat

Sådan gør du:

Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen i ca 10 minutter ved 175 °C varmluft. Læg nødderne på et stykke køkkenrulle og gnub dem, indtil skallerne falder af.

Bruger du afskallede hasselnødder, så kan de ristes på en varm stegepande, indtil de begynder at dufte. Husk at ryste panden jævnligt.

Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen.

Beklæd en form (ca 10 x 15 cm) med husholdningsfilm og fordel den smeltede chokolade i bunden af formen i et tyndt lag.

Lad chokoladen stivne og læg de afskallede nødder ovenpå chokoladen.

Smelt nougaten over vandbad eller i mikrobølgeovn. Fordel den ovenpå nødderne i et jævnt lag og glat overfladen pænt.

Sæt formen på køl i ca 45 minutter, indtil nougaten har sat sig.

Smelt de sidste 50 gr chokolade og fordel den i et tyndt lag ovenpå nougaten.

Sæt formen tilbage på køl og lad den sætte sig i yderligere 15-30 minutter.

Løft ragusaen op af formen og skær den ud i ca 20 firkanter med en stor kniv. Opvarm evt. kniven, så chokoladen ikke splintrer.

Opbevar ragusa i en lufttæt dåse ved stuetemperatur eller på køl. Holdbarheden er 2-3 uger. Ragusa er ikke fryseegnet.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme!

Find andre aktiviteter

Få besked om alt det nye i din indbakke!

Tilmeld dig Bytorv Horsens nyhedsbrev og bliv opdateret om gode tilbud, sjove events og meget mere.

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores Persondatapolitik.