Åbent i dag:

XX-XX

Lækre peberkager

Find mere inspiration

Når en peberkagebager bager peberbagekager tar’ han først en mægtig gryde og et kilo smør omtrent … Ej, så meget skal du ikke bruge til denne lækre opskrift, men du kan sagtnes fordoble, så der er nok til hele julen – og måske også til en smagsprøve før – eller til når i pynter. For disse kager er oplagte at pynte med ungerne. På med julemusikken og frem med udstikkerne, nu skal der bages.

Det skal du bruge til dine peberkager:

Holdbarhed 10 dage. Ca. 40-50 stk. 

130 g smør

70 g sirup

125 g brun farin 

1 æg

275 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk usødet kakao 

1 tsk stødt kanel

1 tsk kardemomme 

0,5 tsk peber, friskkværnet 

0,5 tsk stødt ingefær

Glasur

200 gr flormelis

50 g æggehvide 

 

Sådan gør du: 

Pisk smør, sirup og brunfarin sammen og rør derefter æg i.

Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål for sig og rør det i dejen. Dejen er lynhurtigt at mikse sammen i en foodprocessor, men kan også fint røres i hånden. Saml dejen og stil den i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud på et mel-drysset bord eller mellem to stykker bagepapir og udstik skønne figurer, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-9 minutter.

Lad de nybagte peberkager køle af, inden I pynter med glasur og krymmel.

Kom flormelis og æggehvide i en skål og pisk til en tyk, sej, blank og kridhvid glasur med en håndmikser. Hvis I ønsker farvet glasur så køb frugtfarve og lav alverdens farver med dem. Det kræver bare flere portioner af glasuren.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme!

Find andre aktiviteter

Få besked om alt det nye i din indbakke!

Tilmeld dig Bytorv Horsens nyhedsbrev og bliv opdateret om gode tilbud, sjove events og meget mere.

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores Persondatapolitik.