Find mere inspiration
Når en peberkagebager bager peberbagekager tar’ han først en mægtig gryde og et kilo smør omtrent … Ej, så meget skal du ikke bruge til denne lækre opskrift, men du kan sagtnes fordoble, så der er nok til hele julen – og måske også til en smagsprøve før – eller til når i pynter. For disse kager er oplagte at pynte med ungerne. På med julemusikken og frem med udstikkerne, nu skal der bages.
Det skal du bruge til dine peberkager:
Holdbarhed 10 dage. Ca. 40-50 stk.
130 g smør
70 g sirup
125 g brun farin
1 æg
275 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk usødet kakao
1 tsk stødt kanel
1 tsk kardemomme
0,5 tsk peber, friskkværnet
0,5 tsk stødt ingefær
Glasur
200 gr flormelis
50 g æggehvide
Sådan gør du:
Pisk smør, sirup og brunfarin sammen og rør derefter æg i.
Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål for sig og rør det i dejen. Dejen er lynhurtigt at mikse sammen i en foodprocessor, men kan også fint røres i hånden. Saml dejen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud på et mel-drysset bord eller mellem to stykker bagepapir og udstik skønne figurer, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-9 minutter.
Lad de nybagte peberkager køle af, inden I pynter med glasur og krymmel.
Kom flormelis og æggehvide i en skål og pisk til en tyk, sej, blank og kridhvid glasur med en håndmikser. Hvis I ønsker farvet glasur så køb frugtfarve og lav alverdens farver med dem. Det kræver bare flere portioner af glasuren.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme!