Åbent i dag:

XX-XX

Ingen jul uden æbleskiver

Find mere inspiration

Vi elsker æbleskiver og især de hjemmelavede af slagsen (ikke at der er noget i vejen med de frosne …) – men du får ekstra meget duft og lidt mere smag af lækre smør de er stegt i, når du selv står med panden.

Æbleskiver
25 stk.

Det skal du bruge: 
2,5 dl mælk
15 g gær
3 æggeblommer
1 spsk sukker
200 g mel
1/2 tsk. stødt kardemomme
Revet skal af 1 citron
65 g smeltet smør
3 piskede æggehvider
Smør til bagningen/stegningen

Sådan gør:
Lun mælken så den er håndvarm og opløs gæren deri. Rør æggeblommer og sukker sammen til sukkeret er opløst. Pisk mælk og mel i. Rør det smeltede smør og krydderierne i. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i.

Sæt dejen til hævning et lunt sted i cirka en halv time, til den er tydeligt skummende og hævet op. Varm æbleskivepanden op og kom en lille klat smør i hvert hul. Når det er bruset af, kommes en skefuld dej i hvert hul. Hullet skal være fuldt af dej, men det må ikke flyde over. Når det bobler i dejen hele vejen rundt, skal skiven vendes. Giv den tid til at stivne med hovedet nedad, hvorefter det er en god ide at vende rundt,nogle gange  så den bliver rigtigt rund.

Server med din yndlingsmarmelade og sukker eller flormelis.

God fornøjelse og velbekomme!

Find andre aktiviteter

Få besked om alt det nye i din indbakke!

Tilmeld dig Bytorv Horsens nyhedsbrev og bliv opdateret om gode tilbud, sjove events og meget mere.

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores Persondatapolitik.