Spændende designs indtager bytorvet med lokale brands i front

Designmarkedet vender tilbage i bytorvHORSENS under Late Night 29. og 30. marts. Denne gang sørger to lokale iværksættere for, at det bliver med endnu mere passion og attitude.

Det var professionel kærlighed ved første blik, da de to lokale iværksættere Sidsel Stokholm og Phuc Van Dang mødte hinanden på designmessen Northmodern i København. Hun er kommerciel, og han er kunstner. Hun designer tøj til kvinder med kurver. Han er kendt for sine sorte penselstrøg. Men de har en kærlighed til Horsens til fælles, så mens Phuc drak portvin og malede et portræt af Sidsel, talte de om mulighederne for iværksættere på FÆNGSLET.

I dag har de værksteder lige op ad hinanden i fængslets gamle husflids-afsnit og vil skabe et designmarked i bytorvHORSENS med inspiration fra dem, de selv holder så meget af.

"Horsens er helt med på mange fronter, men vi mangler et designmarked, som kan måle sig med de største i Danmark. Jeg glæder mig til at give byen det, så man ikke behøver at tage helt til København for at se nye brands og hente inspiration til sit hjem eller sin garderobe," siger Sidsel Stokholm.
 

Inspiration fra store designmarkeder
 

Både Sidsel og Phuc var på Danmarks største designmarked, Finders Keepers, i februar. De henter meget inspiration fra markedet til det nye designmarked i bytorvHORSENS, men lægger vægt på, at det skal være tilgængeligt for alle – derfor er der fri entre og udvalgt udstillere med bred appel.

"Vi har udvalgt nogle designere med passion og kant. Det gør markedet til en oplevelse for gæsterne, at der står designere, som gerne vil tale om deres produkter og tankerne bag," forklarer Phuc.

Hver udstiller får sin egen stand og plads til at udtrykke essensen af sit brand. Det har ikke været et krav, at udstillerne har fokus på bæredygtighed, men det vinder også frem blandt iværksættere. Phuc køber tit genbrugsporcelæn og gamle malerier for at give dem nyt liv. Sidsel sørger i sin virksomhed Curvy Copenhagen for at udnytte alle materialer så meget som muligt.

"Det er jo superærgerligt for miljøet, at restprodukter fra store tøjproduktioner tit bare bliver brændt. Jeg stiler efter ikke at have noget spild, så mine rester bliver brugt til hårelastikker og kosmetikpunge," siger hun.
 

Breder sig op til første sal
 

I 2018 var designmarkedet i et butikslokale. I år vil markedet sprede sig op på første sal. Gæsterne skal forberede sig på, at der vil være mange oplevelser – og selvfølgelig en god handel – fordelt over to dage.

"Det er en helt anden måde at møde mennesker på, når vi står der med vores brands. Vi vil udfylde rammerne i bytorvHORSENS med godt håndværk og design," siger Phuc.

Planen er at udvikle Designmarked med Passion til et godt netværk, hvor man kan inspirere hinanden og samarbejde. Ifølge Phuc og Sidsel kommer det tit helt naturligt, når man er sammen over to dage. Deres første samarbejde bestod af specialdesignede kimonoer fra Curvy Copenhagen, som Phuc håndmalede.

 

Læs meget mere om årets Design Marked og de designere, du kan møde, lige her.

Om Curvy Copenhagen

Rock your curves! Sidsel Stokholm designer moderne tøj til plus size-kvinder. Hun vil give flotte designs til alle de kvinder, som modebranchen forsømmer.

Curvy Copenhagen blev stiftet, mens Sidsel boede i København. Men produktionen ligger på Phucs kusines systue i Saigon.  

Se mere på Curvycopenhagen.com og på Instagram @curvycopenhagen

Om Phuc Van Dang

Phuc Van Dang er født i Vietnam, men opvokset i Horsens. Han har arbejdet som grafisk designer for TDC og produktdesigner for Bolia. I dag er Phuc selvstændig på fuld tid og arbejder kun med de projekter, han kan se mening i.

Hans streg har været at se på kunst­udstillinger i Tokyo, Barcelona og New York. I Horsens har Phuc i mange år præget bybilledet ved en række udstillinger og vægmalerier. Selv de største malerier går han til uden brug af færdige skitser.

Se mere på phucvandang.com og på Instagram @Phucisme