Tips til sommerferien

Sommeren står snart for døren, men hvad skal den bruges på? Vi tog en snak med gæsterne i bytorvHORSENS om, hvad de skal i deres sommerferie. Læs med og bliv inspireret!

Bente

”Jeg bruger min sommerferie på at hygge mig udenfor. Der spiller vi gerne petanque, frisbee eller ’krolf’, som er en mellemting mellem kroket og golf, nede i Bygholm Park. Jeg går også til linedance om sommeren to dage i ugen sammen med 69 andre damer i  Sundparkhallen. Ellers er der rigtigt dejligt nede ved den nye strandpromenade i Horsens, hvor der er strandstole, hængekøjer og strandparasoller om sommeren.

Når det bliver lørdag, så kan jeg godt lide at komme nede i Apotekergården, hvor der er musik, mad og drikke. Der stiller de borde, bænke og parasoller op – det er så hyggeligt.

Der sker jo rigtig meget i Horsens, så der er ikke behov for, at man skal sidde derhjemme. Jeg holder mig gerne opdateret på, hvad der sker rundt i Horsens igennem Facebook, og ellers så er der altid nogen med en fiks idé nede til banko.”
 

Kirsten

”Jeg har ofte været i Melbourne i Australien på ferie, men det er gerne uden for sæson. I år var jeg afsted i januar, og næste gang bliver det til juletid. Jeg har før prøvet at være dernede i sommerferien, men der er det jo vinter dernede, så jeg sad og frøs. En anden gang var det 46 grader, og det var lige i overkanten, men så kan man jo bare blive indenfor.

I Melbourne får de polarluft ind fra sydpolen. Derfor kan de godt have minus 7 grader om natten, mens de har 20 grader om dagen. Men på trods af vejret kan jeg varmt anbefale et eventyr i Australien.”

”Vores sommerferie er ikke helt planlagt i detaljen endnu, men vi ved, at det skal være til Frankrig. Der har vi været flere gange før, og denne gang skal vi til Alsace området.

Vi finder ud af, hvor vi skal hen på sommerferie ved at se cykelløb. Det er sådan, vi har planlagt vores ferie i mange år. I cykelløb er der altid smukke billeder af områderne, hvilket er en rigtig god måde at finde steder, som ikke lige er i rejsebrochuren eller på nettet. Og så kan man jo bare lade være med at høre på kommentatorerne, hvis man ikke har lyst til det.

Vi holder også af at nyde den danske sommer herhjemme og eksempelvis tage til Thy, Sønderjylland eller Samsø. Der er masser at se og lave i Danmark!”

”Om sommeren er vi gerne på sommerhusture rundt omkring i Danmark, i Djurs Sommerland eller Tivoli Friheden med børnene. Vi har to små på to et halvt og et år, så alt foregår jo på deres præmisser – og sådan skal det også være. Når de bliver lidt ældre, er der andre muligheder for at komme ud at rejse.

Men ellers så bruger vi sommeren på byens mange tilbud. Vi er tit oppe i legeland her i bytorvHORSENS, hvor vi slår os ned nogle timer, så børnene bare kan lege. Derudover benytter vi flittigt legepladsen i Bygholm Park og de grønne områder i Lunden, hvor der også er Rock i Lunden.

Så er der selvfølgelig Fængslet, hvor der er masser af aktiviteter. Det er mest for os voksne, men der sker også noget for børnene som fx middelalderfestivallen i august. Fængslet er jo lidt byens samlingspunkt, så der kommer vi en del.”

”I vores sommerferie skal vi op til en ødegård i Sverige. Det har vi prøvet før, og det er bare ferie med masser af natur lige uden for døren. Der må vi kun gå i bad hver anden dag, så det er helt ’simple living’ – og det er bare godt! Det er en ferie, hvor man kommer helt ned i tempo. Der er ingen dækning på mobilen, så man er sammen på en anden måde. Det glæder jeg mig til, og det bliver virkelig hyggeligt, selvom vi kun er fire, som skal afsted, fordi en af mine døtre skal på højskole i Holbæk.

Senere på året fylder jeg rundt, og der har vi så tænkt os, at vi skal til udlandet. Men de unge mennesker bliver jo ældre, som gør, at det ikke kun er os, der sætter rammerne mere. Derfor er det bare mig og min mand, der skal afsted. Det er sådan lidt spredt ferie uden helt faste rammer endnu.”

”Vi har ikke planlagt det store endnu. Men vi bor på en stor gård fem minutter fra Juelsminde, hvor der sker en masse. Så den står bare på stranden, sjov med vores hunde og børn, der bader i haven. Så kan det være, vi tager på nogle dagsture til fx Djurs Sommerland, Zoo­logisk Have eller Tivoli Friheden. Helt afslappet. Vi satser på en sommer med rigtig godt vejr ligesom sidste år.

Det er skønt bare at være hjemme i sommerferien, og så kan vi godt finde på at tage ud at rejse uden for sæson, når vejret i Danmark er lidt for dårligt. Vi er lige kommet hjem fra en tur til Gran Canaria, hvor der er dejligt varmt. Førhen har vi været på Tenerife og Mallorca, og den slags rejsemål, hvor vejret er godt. De steder, som vi vælger, skal være børnevenlige med mulighed for at bade hele dagen, indtil alle er helt opløste.”