Pilgrim er mere end bare smykker

Hvordan arbejder Pilgrim med bæredygtighed og socialt ansvar? Vi har taget en snak med butikschef Durita.

➜ Hvordan kommer Pilgrims overordnede CSR-strategi til udtryk i din butik?

Vi arbejder i Pilgrim på at lave så rene produkter som muligt. Derfor bruger vi fx mange natursten i vores smykker, og så er vores produkter fri for nikkel og bly. Vores poser er miljøcertificerede, og vi laver vores indpakning så enkel som mulig, så vi undgår at bruge mere papir end nødvendigt. Men vi sætter en ære i, at en gave fra os altid er lækker. Det samlede udtryk er afgørende for os og vores kunder, og dét bidrager den lækre indpakning til. Vi genbruger selv indpakning fx papirsposer, organzaposer og æsker, og jeg ved, at mange af vores kunder, gør det samme. Det er skønt, at noget så ordinært som en papirspose kan blive brugt igen og igen til alt fra madpakken til legetøj - min søn bruger dem selv tit.


➜ Hvad betyder socialt ansvar for dig?

Det betyder meget for mig at kunne tage et socialt ansvar. Derfor benytter jeg enhver lejlighed til at fortælle kunder om Pilgrims MSF-halskæder, der sælges til fordel for Læger Uden Grænser. Socialt ansvar er en del af Pilgrims DNA, og det er derfor, at vi igennem mange år har støttet Læger Uden Grænser og andre lignende sociale initiativer. Det sociale ansvar mærkes også i butikken. Vi er som en familie, som tager sig af og hjælper hinanden i hverdagen. Vi støtter også gerne lokalt, hvor vi kan. Det er fx med sponsorgaver til arrangementer for udsatte her i lokalområdet, eller når vi støtter den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse hvert år ved Lyserød Weekend.


➜ Hvad er dit råd til den bevidste forbruger?

Vi oplever faktisk, at flere og flere kunder ikke ønsker at få en pose til deres varer. Det støtter vi fuldt op om, men skulle du ønske en pose, så kan du med god samvittighed bruge vores - og genbrug så meget gerne posen efterfølgende!


 ➜ Hvad gør Pilgrim i bytorvHORSENS unik i forhold til andre smykkebutikker?

Vi får nye varer i butikken ca. hver tredje måned, så sammenlignet med andre smykkebutikker er der ofte nyheder at finde hos os. Derudover er vi et smykkebrand med mange forskellige stilarter. De kan mixes og matches på utallige måder, så man kan skabe sin helt egen personlige stil. Vi ser også, at kunder kommer ind med ældre smykker, som de gerne vil have piftet op. Her giver vores sortiment mange muligheder, og vi hjælper gerne vores kunder med at matche det nye og det gamle. Det er smart og giver fx gamle arvestykker ekstra levetid.


Pilgrim
Durita, Butikschef