5 tips til en mere bæredygtig hverdag

Der er masser af små steder, hvor du kan sætte ind, hvis du vil gøre en forskel for miljøet. Vi har samlet 5 gode tips, der er nemme at integrere i hverdagen.

Brug mindre plastik i hverdagen


Du har måske i tankerne, at du gerne vil bruge mindre plastik i hverdagen, men det kan være svært at realisere de gode intentioner.

Et helt konkret sted, hvor det er nemt at gøre en forskel, er i forhold til brugen af plastikposer. Både når man handler ind i supermarkedet, men også man shopper tøj og andre goodies i bytorvHORSENS.

Gør det til en vane altid at have et par stofposer liggende i din håndtaske. De fylder ikke meget, og så er du altid klar til uforudsete indkøb.

Flying Tiger 20,-

Begræns uønsket kemi i makeup og cremer


Gå efter produkter med naturligt, nærende indhold. Det er både godt for dig og miljøet.

Matas og The Body Shop har et rigtigt stort udvalg af gode produkter uden kemi, og personalet står klar til at vejlede dig, så du kan finde de varianter, der passer til netop dine behov.

Matas 84,95 · The Body Shop 175,-

Tænk bæredygtigt i dit tøjforbrug


Flere og flere modebrands sætter fokus på bæredygtighed. For eksempel har b.young tøjserien ’b.fair’, hvor alle styles er produceret i enten økologisk bomuld, genbrugspolyster eller -uld. Se nærmere på den enkelte style’s hangtag.

Du kan også tænke bæredygtigt, når der er tøj, der skal ud af garderoben igen.

I H&M kan du aflevere dit aflagte tøj – uanset mærke og stand. Du modtager endda en rabat til butikken som tak for hver pose, du afleverer. De indleverede tekstiler sendes til det nærmeste sorteringsanlæg, hvor de håndsorteres. Afhængig af tøjets stand bliver det enten solgt til genbrug eller genanvendt til andre produkter.

 

b.young 149,95

Tag cyklen i stedet for bilen


Efterhånden en rigtig klassisker - men ikke desto mindre et godt sted at sætte ind. Ved at hope på cyklen og lade bilen stå, sparer du på CO2-udslippet, og samtidig får du frisk luft og motion.

Afholder risikoen for en svedig bluse dig fra at nuppe cyklen? Tag en svedtransporterende T-shirt på, inden du kører hjemmefra, og hav en skiftebluse med i tasken.

Hos Sport24 finder du et stort udvalg af velegnede T-shirts i svedtransporterende materiale.

Sport24 200,- · Kop & Kande 199,95

Lav din egen dansk- og sodavand


Vær med til at reducere fremstilling og forbrug af plastik med en danskvandsmaskine i hjemmet. Du mindsker samtidig miljøbelastningen ved transport af dansk- og sodavand fra fabrik til butik - og du slipper tilmed for at slæbe de tunge drikkevarer hjem.

Find fx en Aqvia danskvandsmaskine hos Kop & Kande fra 799,95 kr. Har du allerede en maskine, kan du også ombytte din kulsyrepatron her til bare 99,95 kr.

Kop & kande 799,95