Det vidste du (måske) ikke om The Body Shop

Bliv klogere på hvordan The Body Shop gør en forskel for miljøet, for dyr og for lokalsamfund i vores interview med butikschef, Amanda.

➜ I disse tider er der stor fokus på bæredygtighed. Hvad gør The Body Shop for at være mere bæredygtig?
 

Vi har et mål om at blive verdens mest etiske og bæredygtige globale virksomhed. Vi har vores Enrich Not Exploit™ Commitment, som indeholder 14 mål, The Body Shop skal opnå inden 2020. Målene er et bevis på, hvem vi er, og hvad vi står for som virksomhed.

Vi handler og kæmper for at berige og støtte truede områder. Vi arbejder hen imod at blive en virkelig bæredygtig virksomhed, og det betyder, at vi gennemgår vores produkter for bionedbrydelighed.

 

➜ Er der andre områder, hvor The Body Shop arbejder med samfundsansvarlighed?
 

Vi er imod dyreforsøg og har kæmpet for det siden 1989. Det er faktisk stadig 80% af verdens lande, som ikke har nogen lovgivning omkring dyreforsøg. Først hjalp vi med at forbyde dyreforsøg i Storbritannien. Derefter kæmpede vi imod det i EU. Nu har vi blikket rettet mod FN, hvor vi har et mål om, at dyreforsøg bliver forbudt på verdensplan. Vi har faktisk lige afleveret 8 millioner underskrifter til FN!

Vi har vores Community Trade, som vi lancerede i 1987. Her køber vi nogle af de bedste ingredienser fra hele verden og får viden og ekspertise fra småbønder og lokale i bytte for en fair handel, som gavner hele lokalsamfundet. Det er vigtigt for os at betale en fair pris til vores Community Trade leverandører. Vi kæmper for det, der er rigtigt.
 


➜ The Body Shop har mange veganske produkter. Indenfor hvilke varer oplever I særlig efterspørgsel efter veganske produkter?
 

Vi har erfaret, at veganske produkter er blevet vigtigere for nogle kunder – især når det gælder det at finde veganske makeupmærker af høj kvalitet. Når vi lancerer nye veganske produkter, bliver de mærket, og de vil bære vores symbol for 100% vegansk.
 

 
➜ Har du selv nogle tips til, hvordan man som privatperson kan leve mere bæredygtigt?
 

Jeg synes, der er mange små ting, som man kan tænke over, og noget, der er meget oppe i tiden, er plastik. Jeg læste et sted, at man skulle samle 3 stykker plastik/skrald op hver gang, man var på stranden eller ude i naturen. Hvis alle i hverdagen kunne tænke på lige at tage de ekstra skridt hen til skraldespanden med noget affald, ville det gøre en stor forskel. Jorden er jo kun til låns.The Body Shop
Amanda, Butikschef